За закуска хапнах грозде с обичайното кафе.
За обяд си направих шункови рулца със зеленчуци. Използвах четири парчета шунка. За плънката ми бяха необходими един домат, една чушка, половин краставица, три-четири лъжици кисело мляко, две-три лъжици майонеза и малко сол. Зеленчуците ги нарязах на кубчета и ги смесих, добавих киселото мляко и майонезата. Разбърках ги добре и добавих солта. Всеки може да си подправи плънката с каквито подправки иска. Пропуснах да ви напиша, че аз добавих и малко копър. Накрая сложих по лъжица и половина на всяко парче шунка и завих. Остана ми една трета от плънката, така че тази доза е за около шест парчета шунка, може и повече ако слагате по една лъжица плънка.
Ден на варива ( Ден четиринадесет )
Този ден закуската беше две ябълки с кафе.
За обяд си направих ориз със зеленчуци. Необходимите продукти са глава лук, една чаша ориз, по една консерва грах и царевица, сол на вкус. Приготвих го по следния начин: нарязах лука на филийки и го запържих в малко олио. Когато лука стана готов прибавих измития ориз, запържих ги още малко и добавих три чаши вода. Както всички знаят, но все пак да спомена, на една чаша ориз се слагат три чаши вода. Когато ориза пое повечето вода прибавих царевицата и грахът. Овкусих със сол. Когато ориза пое и останалата вода свалих от котлона. Това е моята рецепта за ориз.
За вечеря хапнах останалата част от ориза.
Въглехидратен ден ( Ден петнадесет )
За закуска хапнах малко ягоди и едно кафе.
За обяд реших да направя питка. Това беше първия път в който правя питка и малко ме беше страх, но запретнах ръкави и започнах. Необходимите продукти са: брашно, яйца, мая, сол, захар, олио, краве масло. На снимката по долу съм написала количествата.
Започнах като разтворих сухата мая в 200мл вода с една лъжичка захар. Докато маята се активира пресях брашното. В купа сложих две чаши от брашното и солта. Към тях добавих разтворената мая и яйцата. От яйцата отделих единия жълтък за по - късно. Забърках смес, подобна на каша и оставих да втасва 30 минути. Към готовата смес добавих олиото и омесих меко тесто. След това го разделих на две и разточих в правоъгълна форма. Намазах разточеното тесто с масло и навих на руло. След това нарязах на парчета с дължина около 3-4 см и с кръглата страна ги подредих в тавата, която бях намазала с олио и отгоре посипана с брашно. Така нареденото тесто оставих да втасва още един час. След това пекох на 200 градуса за около 40 минути.
Вечерята беше сладка. Намерих рецепта за сладкиш с кафе и реших да го пробвам. Това са необходимите продукти: брашно, бакпулвер, сода бикарбонат, какао, кафе, ванилия, захар, олио, прясно и кисело мляко. Начина на приготвяне е следния: В купа смесих сухите съставки брашно, бакпулвер, сода бикарбонат, какао, захар и ванилията. След това при непрекъснато разбъркване добавих в олиото, киселото мляко, прясното мляко и кафето. Бърках докато се хомогенизира сместа. Явно бях сложила повече от течните продукти и реших, че сместа има нужда от още брашно и затова добавих още. Когато сместа беше готова я изсипах в намазнена и набрашнена тавичка. Пекох около 40 минути на 180 градуса. За всеки случай проверявайте с клечка за зъби за готовността на сладкиша. След като изстина го сиропирах. Реших да не слагам глазура отгоре.
Плодов ден ( Ден шестнадесет )
Започнах с ябълка и кафе, после хапнах нещо като плодова салата, три моркова и накрая грейпфрут.
Ето идея за плодова салата:
No comments:
Post a Comment