Thursday 27 September 2012

Шеста четворка

Ето, че стигнах до шестия поред цикъл!

Белтъчен ден ( Ден двадесет и първи )
За закуска нямаше време и пих на крак едно кафе.
За обяд запретнах ръкави и приготвих баница, знам, че тя не е позволена, но аз така или иначе смесвам видовете белтъци, та се реших. Ето и рецептата:
Необходими продукти:
листи за баница 1 опаковка ( моята беше 250гр )
сирене 200 гр
кисело мляко 2/3 кофичка
яйца 3бр
сода за пиене 200мл
олио за намазване на тавата;
Намазах тавата с олио. Половин лист е с размера на тавата ми. И така наредих четири листа ( или два цели листа ) и върху тях натрошено сирене. След това пак листи, но вече слагах по три, и отгоре пак сирене, така редих докато по привършат корите. Редих и накрая за отгоре ми останаха четири листа.
 Наредената баница нарязах на парчета с помощта на нож за сирене. Този нож ми е любим, справя се с всичко, което се реже трудно с обикновения нож. В купа разбивам три яйца и към тях прибавям киселото мляко. С тази смес заливам нарязаната баница и веднага изсипвам содата отгоре. С помощта на нож помагам на сместа да слезе надолу между листите. Разклащам малко и тавата. Баницата се пече на 200 градуса за около 40-50 минути.
Ето и готовата баница
За вечеря правих аспержи с бекон. Видяхме аспержи в магазина, доста добре изглеждаха и реших да направя. Става много лесно и бързо. Измивате аспержите и отгоре се навива бекона. Пече се в загрята фурна на 200 градуса за около 15 минути.

Ден на варива ( Ден двадесет и втори )
За закуска хапнах ябълки.
За обяд имах хапнах сърмите, които правих, не помня кога. Бях ги консервирала и сега си ги доизядох.
За вечеря си направих грах със зеле. Това ястие също става много бързо.
Необходимите продукти са:
зеле - 3/4 малка лилава зелка
грах 1 консерва
сол
олио
Нарязах зелето, както си го режа за салата. В тиган загрях една с.л. олио и добавих зелето. Когато поомекна зелето добавих грахът и сол на вкус. Яденето стана след още няколко минути.

Въглехидратен ден ( Ден двадесет и трети )
За закуска хапнах два банана, с кафето.
За обяд си направих спагети с моркови и тиквички. Този цикъл все бързи рецепти съм избрала, какво да се прави.
Необходими продукти:
спагети 1/3 от пакета
два моркова по-големи
две малки тиквички
сол
риган
олио

Първо нарязах морковите и тиквичките. Сложих тигана на котлона с една-две с.л. олио. Добавих зеленчуците и непрекъснато разбърквах докато морковите по омекнаха. Трябва да останат хрупкави но да не хрупат като суровия морков. Добавих подправките и свалих от котлона. След това сварих спагетите, отцедих ги. Сложих отново зеленчуците на котлона и добавих към тях спагетите. При непрекъснато разбъркване, след около 2 минути ги махнах от котлона и сервирах.
За вечеря имаше сладкиш с ябълки, мммммм вкусен беше. Забърках го предната вечер. С моя никакъв готварски опит се получи нещо което съм яла едно време в детството.
Необходими продукти:
брашно 3ч.ч.
ябълки 5 бр средно големи
захар 1 ч.ч.
олио 3/4 ч.ч.
бакпулвер 3 ч.л.
канела 1 ч.л.
ванилия 1/2 ч.л.
орехи 50гр
Първо се нарязват, обелват и настъргват ябълките. Готовите ябьлки се объркват със захарта и така престояват 1 час. В купа се смесват всички други продукти и се добавят ябълките. Разбърква се добре сместа и се изсипва в намазнена и набрашнена тава. Пече се около 40-50 минути на 180 градуса.
Един съвет: сложете сладкиша в по - голяма тава да стане по тънък, за да може да се изпече, моя не успя да се изпече в средата, отвътре хубаво, а отгоре беше готов. Ако го бях пекла още отгоре щеше да е препечен.


Плодов ден ( Ден двадесет и четвърти )
За закуска грозде, за обяд плодова салата от една круша, един банан, малко грозде и една ябълка. За вечеря грейпфрут.

No comments:

Post a Comment